Trimsalon Plucher

Wie ben ik?

Djoera Trimmen 43534

Ik ben Klasine Lautenbach en woon in Sint Jacobiparochie. Voordat ik aan de opleiding Dieren Trimmen begon leerde ik eerst nog voor de opleiding. Ik had voor de opleiding Dierverzorging gekozen omdat ik dieren erg leuk vond maar verder niet wist wat ik precies wilde.

Tijdens deze opleiding kon je verschillende stages lopen, je mocht zelf weten waar je heen ging voor een stage als het maar met dieren te maken had. Ik had een hondentrimsalon in gedachten omdat ik daar wel meer van wilde weten en het leek het me erg interessant. Na deze stage gelopen te hebben wist ik het zeker “ik wil hondentrimster worden!” ik was blij dat ik eindelijk iets gevonden had wat ik leuk vond en waar ik mijn liefde voor dieren kwijt kon.

Na het behalen van mijn Dierverzorging diploma ging ik naar Zwolle om daar de Dieren-Trim opleiding te doen. Toen ik en mijn andere klasgenoten de opleiding succesvol afronden en ons diploma in ontvangst mochten nemen waren ik en mijn klasgenoten de eersten die in Zwolle de opleiding ‘dierenverzorging’ voltooid hadden. Daarna heb ik ook nog examen gedaan bij het Cursuscentrum in Barneveld voor de opleiding Honden Trimmen en heb daar ook het papiertje binnen gehaald welke voldoet aan de eisen van de landelijke vereniging voor hondentrimmers namelijk de ABHB. (Algemene Belangenvereniging Honden Toiletteer bedrijf).

Daarna heb ik mij laten specialiseren in het model van de Poedel, Schnauzer en de West Highland White Terriër, hiervoor heb ik speciaal les gehad op verschillende workshops.

Sinds 2011 woon ik samen met mijn man in Sint Jacobiparochie en heb ik besloten een trimsalon bij huis te vestigen. Eindelijk is mijn droom werkelijkheid geworden!

Workshops, hondenshows en trim wedstrijden

Naast de werkzaamheden in de salon, doe ik ook jaarlijks mee aan workshops, hondenshows en trimwedstrijden. Hieronder kunt u een impressie van deze evenementen vinden.
Tijdens een workshop Ttouch heb ik geleerd om beter met onrustige honden om te gaan in de salon. Ttouch is geen massage en zo mag het ook niet genoemd worden. Ttouch is een zachte aanrakingsmethode om lichamelijke spanning te verminderen, blokkades op te heffen, pijn te verlichten en zorgt voor een beter zelfbewustzijn, waardoor de hond beter in staat is te leren en zich te concentreren. Ook is Ttouch goed voor de vertrouwensband, als een hond tegen stribbelt heeft dit altijd een reden. Daarom stond ik open voor deze cursus om honden het vertrouwen te geven dat het goed komt zodat ook honden die normaal onrustig zijn ze met een beter gevoel de salon in te laten stappen.
Elke keer weer spannend de trimwedstrijden. Dit zijn wedstrijden waarvoor ik zelf een hond mee breng om aan de wedstrijd mee te doen. Soms een hond uit mijn klantenbestand maar soms ook mijn een van mijn eigen honden. Het is altijd weer een uitdaging om weer wat spectaculairs te laten zien op een hondenvacht, want ja ik wil de jury wel laten zien wat ik kan.
Hier deel ik met mijn eigen honden aan mee ik fok met mijn poedels en om het ras hoog te houden is het nodig om ze te showen. Ook voordat er überhaupt gefokt gaat worden moeten er eerst punten behaald worden op een hondenshow. Ook heel leuk om te zien waar je staat op fokkers gebied! Helemaal nu ik mee doe met mijn eigen gefokte hond (Spetter). Eerst showde ik met haar moeder (Jill). Deze hond heb ik zelf aangekocht en dus niet zelf gefokt. 21 juni 2017 hebben we het eerste nest pups met haar gehad, waar prachtige honden uit voort zijn gekomen.
Of ook wel clinic dagen zijn dagen dat er dieper op een ras ingegaan word. Natuurlijk heb ik een complete trimopleiding afgerond en al veel rassen gedaan maar toch vind ik het nodig om nog dieper op een ras in te gaan zodat ik mijzelf kan specialiseren in bepaalde rassen. Zo is het ook gegaan met de Poedel en ontvang ik steeds meer nieuwe poedel klanten in de salon zo ook o.a. met de Shnauzer hier komen nu heel wat honden van dit ras en zo merk ik dat hoe vaker ik dit soort honden over de vloer krijg deste beter ik in dit ras wordt. Want ik kan alles wel uit een boek leren maar dat is niet hoe het in de praktijk werk. Want geen hond is gelijk. Specialisatie dagen vind ik heel waardevol ik wil altijd blijven leren en soms verouderen trimschema’s ook dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle veranderingen in en om het ras.