Trimsalon Plucher

Behandelingen

James Trimmen 3534 538x600

Wat doe ik allemaal?

Alle honden in de trimsalon worden eerst gewassen en als mogelijk ontklit. Ook worden oortjes na gekeken en als nodig schoon gemaakt. Nagels worden ook bij elke beurt bijgehouden.

Hondentrimmen is meer dan het “kappen” van het haar van uw viervoeter. Naast het kunnen toepassen van de juiste verzorging voor de verschillende vachtstructuren weet de trimster ook heel veel van nagel en oog en oorverzorging. Daar moet u bij uw eigen kapper niet mee aankomen!
Tijdens de behandeling zal bij de trimster onregelmatigheden opvallen. Zo kunnen de nagels opeens scheef afslijten, of ingroeien, dit loopt zeker niet lekker voor uw huisdier. Of de oren die ontstoken zijn geraakt, of bulten die er eerder niet zaten. De trimster zal u hier van op de hoogte stellen. De gediplomeerde trimster is een extra paar ogen voor wat betreft het in de gaten houden van het welzijn van uw hond. Maak er gebruik van!

Het knippen van de nagels bij een hond vereist enige handigheid. Laat daarom de nagels van uw hond bij de trimster knippen. Terwijl u de nagels laat knippen van uw hond krijgt u informatie over welke trimbehandeling nodig is voor uw soort hond.

In dikke vachten kan ongedierte zich gemakkelijk verschuilen. Check daarom uw hond dagelijks op teken en vlooien. Als de hond al vlooien heeft zal het middel daar niet tegen op kunnen. Beter is dan om de hond eerst te wassen met een vlo shampoo. Ook is het belangrijk het huis ook te behandelen de vlooien leggen eitjes en die liggen vaak in het huis, hier voor is een speciale omgevingsspray. De vlo pipetten of banden werken als preventie als de hond op tijd zijn pipet krijgt werkt dat vlo werend.

Deze producten zijn verkrijgbaar in de trimsalon.

Er bestaan verschillende vachtsoorten bij de hond, waarbij regelmatig vachtonderhoud noodzakelijk is. Sommige rassen moeten ook frequenter bij de hondentrimmer langskomen. Vraag info bij de trimsalon over de vacht van uw hond.
-Zijdevachten zoals o.a. de vacht van ShihTzu’s, Maltezers en Kruisingen worden meestal geeffileerd (speciale schaar) en/of geschoren op verschillende lengtes in elk gewenst model.
 
-Kroesharige vachten zoals o.a. de vacht van een Poedel en de Bichon Frisé worden geknipt en/of geschoren in elke gewenst model.

 

 

 
-Ruwharige vachten zoals o.a. een Riesenschnauzer, Fox Terriër of een Cairn Terriër worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag word verwijdert. Als u dit nalaat loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt en uiteindelijk bij de dierenarts beland. Dit omdat deze honden niet op de normale manier kunnen verharen.
 
-Spaniël vachten zoals o.a. de vacht van Engelse Cocker Spaniël’s en Ierse Setters worden waar mogelijk geplukt en verder met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd.
-Kortharige vachten zoals o.a. de vacht van Franse Bulldoggen en Dalmatiërs worden ontwolt dit houd in dat deze honden na het wassen worden gedroogd met een speciale föhn. Daarna worden ze geborsteld met een speciale borstel om zoveel mogelijk losse haren te verwijderen
-Stokharige vachten zoals o.a. de vacht van een Mechelse Herder, Stabij en een Golden Retriever worden ontwolt. Dit omdat deze honden erg kunnen verharen. Dit gebeurt doormiddel van een speciale borstel en kam, met een speciale techniek worden zo de losse haren verwijdert. Ook worden deze honden na het wassen goed geföhnd zo dat er nog meer losse haren verwijdert kunnen worden.